fredag 27 januari 2017

Härlig fredag på Havet

Idag var det dags för lekar med Samira och Joakims grupper i gymnastiksalen.
Vi har börjat med att barnen är delaktiga i vår planering om vilka lekar vi ska göra. Varje vecka väljer vi ut två barn som tillsammans ska komma fram till en lek kompisarna skall göra och leda den. Vi pratar med dem tidigt under veckan så de kan fundera på om de vill leda en lek tillsammans med kompisen. Om de vill det ska de planera vilken lek, hur de ska berätta reglerna och eventuellt dela in de andra i lag.
Detta är en bra övning för dem att bli delaktiga, samarbeta, prata inför andra, leda och organisera.
Denna vecka var det Märta och Clara som fick bestämma och leda lek. De valde den populära och roliga leken "Äppelgumman". Tjejerna skötte detta hur bra som helst trots att de var lite nervösa över att prata inför gruppen. Jättebra jobbat och roligt tycker alla som var med! :-)

De andra barnen som var kvar på Havet fick spela Wii eller välja fritt. Det blev en jätterolig stund med Wii med mycket glada tillrop när en kompis spelade och samarbete för att få bästa resultat. En del barn fortsatte med att väva på vår stora väv samt på deras egna små, roligt att det blivit ett stort intresse för det. Det spelades även spel samt degades med lera.

Trevlig helg önskar vi på Havet! :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar