fredag 18 november 2016

Lekar i gymnastiksalen och fri lek

Idag har vi varit i gymnastiksalen med två grupper. Grupperna är blandade med killar och tjejer i årskurs F-2.
Idag började vi med leken "äppelgumman". En person sitter på huk och räknar bakom en mjuk plint med ryggen mot de andra. Medan äppelgumman räknar gäller det för de andra att ta sig framåt mot äppelgumman och ta en ärtpåse på den stora mjuka madrassen. När äppelgumman räknat klart ställer hon sig upp och tittar mot kompisarna och då gäller det att inte synas utan gömma sig annars får man börja om och lägga tillbaka ärtpåsen hos äppelgumman. När alla ärtpåsar är tagna hos äppelgumman börjar leken om med en ny gumma.
Mycket rolig och uppskattad lek som kräver samarbete och planering.

Vi avslutade med den populära leken "sportlov". Här gäller det att skydda sig mot bollarna och inte få en boll på sig, händer och huvud är fritt. Blir man tagen får man sätta sig på bänken och vänta till ledaren ropar sportlov och då är alla tagna med igen.
Roligt pass i gymnastiksalen!

De barn som var kvar på Havet fick välja fritt vad de ville leka med, inne eller ute. Det byggs med klicks där barnen tillverkar mat så som hamburgare, pizza och dricka m.m. Pyssel i form av pärla, rita, sy är också populärt.
Efter mellanmålet fortsätter den fria leken och vi startar även upp en film, idag blev det filmen hajar som hajar.
Mysig dag på Havet!

Trevlig helg önskar vi er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar